_U6A7041.jpg

OM ANNA

Anna Hjort heter jag och det är jag som står bakom företaget Smart Nutrition. Jag brinner för att hjälpa andra att hitta en kost och livsstil som får dem att må bra, och som blir hållbar i det långa loppet. Jag valde att utbilda mig till näringsfysiolog vid Karolinska institutet då jag verkligen ville förstå sambandet mellan kost och hälsa på djupet. Under årens gång har jag också fyllt på med utbildningar inom träning och beteendeförändring för att kunna jobba ur ett helhetsperspektiv. 

Jag har lång erfarenhet av både rådgivning och konceptutveckling och har brunnit för det individanpassade under hela min yrkesbana. Efter min examen valde jag att specialisera mig inom viktminskning och coachning och har under många år varit med och vidareutvecklat Itrim-programmet. På senare år har jag följt utvecklingen på området precisionsnutrition (eller personalised nutrition), varpå idén om Smart Nutrition föddes.  

Det har alltid varit min fulla övertygelse att det finns olika vägar till att äta hälsosamt, och att det som fungerar för den ena personen inte nödvändigtvis behöver passa den andra. De senaste åren har det kommit allt mer forskning som tyder på att hur vi svarar på olika livsmedel verkar kunna skilja sig från person till person, vilket tros vara kopplat till faktorer som till exempel ålder, kroppssammansättning, genetik, metabol hälsa och tarmbiota. Med Smart Nutrition vill jag guida dig till smarta matval som passar just Dig som person, för en hälsosam och hållbar livsstil.

Just det individanpassade är kärnan inom verksamheten, men utöver detta erbjuder jag även skräddarsydda konsulttjänster för företag. 

Varmt välkommen!

 
öppen bok

MINA UTBILDNINGAR

2022 - Vidareutbildning inom idrottsnutrition, Linnéuniversitetet
2021 - Magisterexamen i nutrition, Karolinska institutet
2019 - Vidareutbildning inom barnfetma, Karolinska institutet
2016 - Motiverande samtal, HumaNova
2016 - Diplomerad Itrim-coach, Itrim Academy
2012 - Hälsorådgivare, Itrim Academy
2011 - Kandidatexamen i nutrition, Stockholms universitet 
2010 - Personlig tränare, SAFE